Motocross-lajiesittely

Motocross on nopeuslaji, jossa menestymiseen tarvitaan taitavuuden lisäksi fyysistä kestävyyttä. Ratalajille ominaisesti myös henkinen kantti mitataan kilpailutilanteissa. Suuri yleisö tuntee lajin parhaiten näyttävistä hypyistä sekä puomin takaa tapahtuvasta yhteislähdöstä, josta ei useinkaan “tilanteita” puutu.

Moottoriurheiluksi motocross ei ole kohtuuttoman kallista, vaikka lajin kansalliselle huipulle pääseminen edellyttää jo melko suurta taloudellista panostusta. Käytetyllä kalustolla pääsee harrastuksessa hyvin alkuun ja jo kauden tai pari ajettu pyörä on huomattavasti uutta edullisempi. Kaupasta voi ostaa suoraan pyörän, mikä on pitkälle kilpailukykyinen. Varusteiden merkitys on motocrossissa erittäin tärkeä, sillä hyvät varusteet ehkäisevät monia vammoja ja tukevat oikealla tavalla. Kaluston huolto on osa harrastusta. Juniorikuskien vanhempien osallistuminen harrastukseen on välttämätöntä ja parhaimmillaan crossista tulee juniorin kilpailutoiminnan myötä koko perheen harrastus.

Huippu-urheilua ajatellen lajikohtaisen perustekniikan tulisi olla melko valmis 13-14 vuoden iässä, mutta vanhemmallakin iällä crossista saa hauskan ja varmasti haastavan harrastuksen. Kilpailuluokkia on eritasoisia ja kilpailemaan pääsee jo 7-vuotiaana MX 65 -luokkaan. Toisessa ikäpäässä on MX V50 -luokka 50-vuotta täyttäneille veteraanikuskeille ja tottahan ajotaitoja voi kartuttaa vaikkapa kuntoilumielessä.

Mikkelin moottorikerhon Haukilammen motocrossrata on suljettu 1.7.2011 alkaen. Perinteisesti radalla järjestettiin vuosittain arvokilpailut, joissa on nähty kotimaisen motocrossin huippukuljettajat ottamassa mittaa toisistaan. Viime kausina MMK:a edustavia kilpailijoita on osallistunut eri kilpailuluokkiin runsaslukuisesti niin kotikisassa kuin muuallakin.

Jyhnäharjun Moottoriurheilurata