Trial-lajiesittely

Trial on moottoripyörän taitoajoa. Ajojaksot ovat maastossa olevia n. 30 metrin reittejä. Jaksot voivat sisältää esim. jyrkkiä nousuja sekä laskuja, ahtaita käännöksiä, ojien ja kaatuneiden puiden ylityksiä tai kallio portaita. Nopeus ei ole pääasia, vaan virheettömät suoritukset. Liukkaat kivet ja kalliojyrkänteet vaativat moottoripyörän täydellistä hallintaa ja hyvää tasapainoa. Lajina trial kehittää lihaksia ja vartalon hallintaa monipuolisesti. Pyörän hyvä jousitus auttaa hypyissä, eikä rasita kuljettajan niveliä. Loukkaantumiset ovat harvinaisia pienistä nopeuksista johtuen. Ajolinjat käännöksineen ja hyppyineen tutkitaan ja suunnitellaan ennen suoritusta.

Moottoripyörät ovat kevyitä ja helppoja hallita. Junioreille löytyy myös pienempiä trial-pyöriä. Matalaviritteinen moottori on vääntävä ja hiljainen pienillä kierroksilla. Seos- bensiiniä kuluu tehokkaassakin ajossa alle 1 litra tunnissa. Trial renkaat antavat hyvän pidon aiheuttamatta pahoja jälkiä maastoon. Talvella tekniikkaa harjoitellaan sisähallissa tai nastarenkailla maastossa.

 
Moottorikerholla on vuokrattu ajoalue 5-tien tuntumasta. Yksityisiä ajopaikkoja löytyy myös metsän kasvatukseen sopimattomilta kallio rinteiltä.

Netissä on lisätietoa  www.finntrial.fi. Youtubessa on videota paikallisista harjoituksista www.youtube.com/watch?v=P-k-YFoDxAA

Mikkeliläisiltä harrastelijoilta voi kysellä lisätietoja:

Marko Itäkunnas 050 5256645 marko.itakunnas@surffi.fi

Keijo Massinen 040 5636159 take-paja@co.inet.fi